ورود خودروسازان مطرح دنیا به بازار ایران و نهایی شدن قراردادهای منعقد شده، رقیبپذیر شدن خودروسازان ایرانی را با چند شرط عمده مواجه میکند.
به گزارش سروش، مدت زمان زیادی از انعقاد تفاهمنامه میان خودروسازان ایرانی و خودروسازان مطرح دنیا نگذشته است، اما در این میان تنها یکی از چند تفاهمنامه منعقد شده به قرارداد منتهی شده و مابقی همچنان در صف اجرا هستند. حال برخی بر این باورند با ورود شرکای خارجی به ایران، خودروسازان ایرانی با چند شرط رقیبپذیر میشوند.
خودروسازان ایرانی وارد گود رقابت می شوند؟
امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو معتقد است، صنعت خودروسازی ایرانی پس از برجام با پیشرفت چشمگیری همراه بوده است و میگوید: بازار ایران، بازار کوچکی نیست، از این رو میتواند در سطح جهانی تحرک ایجاد کند.
به گفته او، پس از برجام و با تسهیل روابط، دولت از این پتانسیل بازار استفاده کرد و در نهایت خودروسازان خارجی به انعقاد قرارداد با ایران ترغیب شدند.
امیرحسین کاکایی میافزاید: این مسیر، مسیر خوبی برای نزدیک شدن صنعت خودروسازی ایران به بازارهای جهانی است. چرا که ابتدا خودروساز حرکت میکند و وارد بازار جهانی میشود و به دنبال آن، قطعهساز فرصت حضور در بازار جهانی را بدست میآورد که در صورت در دست گرفتن بازار، مسیر شکست و پیروزی آغاز می شود.
کاکایی اظهار میکند: البته صنعت خودروسازی و قطعهسازی ایران طی سالهای اخیر با تنشهایی همراه شده که باعث تضعیف برخی تولیدات شده است. حال در این زمان، فرصت سرمایهگذاری با توجه به نیاز این صنعت فراهم شده است که به نظر می رسد اگر قطعهسازان خارجی در کنار قطعهسازان داخلی وارد بازار ایران شوند، رقابت میان صنعت خودروسازی و قطعهسازی ایران و بازارهای خارجی اوج می گیرد.
به گفته او، این امکان درحالی فراهم میشود که در ابتدا مسایل مربوط به ورود و خروج ارز و مسایل بانکی ایران برطرف شود و پس از آن نیز مدیریت صحیح مبنی بر چگونگی فعالیت این صنایع گامهای ابتدایی پیشرفت ایران در این زمینه را فراهم کند.
او در پاسخ به اینکه اگر کلیه تفاهمنامههای ایران و خودروسازان خارجی به قرارداد ختم شود، آیا فرصتی برای ارتقا کیفی تولیدات خودروسازان ایرانی و در نهایت رقابتپذیری میان خودروسازان و قطعهسازان داخلی و خارجی منجر میشود، تاکید میکند: «در میان کلیه تفاهمنامههای منعقد شده، تنها قرارداد منعقد شده در میان کلیه تفاهمنامهها، ایکاپ است. در حال حاضر این قرارداد باعث میشود تا با ورود این شرکت خارجی قطعات مورد نیاز خارجی نیز وارد کشور شود، از این رو شاید این قراردادها با تمایل به ورود و همکاری با قطعهسازان خارجی منتهی شود.
ارتقا سطح کیفی خودروسازان ایرانی
این کارشناس صنعت خودرو میافزاید: این قرادادها ویژگیهای مثبتی در بردارد. یکی از این ویژگیها، ارتقا سطح کیفی خودروسازان داخلی است. از دیگر ویژگیهای مثبت این قراردادها ترغیب قطعهسازان داخلی و ارتقا سطح کیفی تولیداتشان است. در نگاه اول، اگر تعداد قطعات وارد شده برای تولید این خودرو در داخل کشور کم باشد، چندان چشمگیر نخواهد بود. اما پس از آن با افزایش تعداد قطعات وارد شده، قطعهسازان داخلی به انعقاد قرارداد و جوینت ونچر ترغیب می شوند.
به گزارش سروش، این کارشناس صنعت خودرو در پایان گفت: «البته این قراردادها چالشهایی نیز به همراه دارد، چرا که ممکن است فرصت رشد برای یک یا دو قطعهساز فراهم شود و مابقی از بازار جا بمانند که در این میان مدیریت صحیح، این توازن را برقرار میکند. چرا که در غیر اینصورت چالشهای پایداری در این صنعت رخ میدهد و به راحتی از این صنعت خارج نمیشود.
انتهای پیام///
کد خبرنگار: ۲۵۹۷۰
کد اپراتور: ۳۱۴۶۳
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.