بیستمین نشست مجمع خیّرین مدرسهساز در استان تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سروش از بیستمین نشست مجمع خیّرین مدرسهساز که در محل مجمع خیّرین مدرسه ساز استان تهران برگزار شد، این مراسم با حضور تعداد زیادی از خیّرین مدرسهساز کشور برگزار شد.
در این مراسم که به منظور هماندیشی و بهبود رویکردهای مجمع خیّرین مدرسهساز در کشور برگزار شده بود، محمدرضا حافظی، رئیس این مجمع، مدیر کل آموزش و پرورش استان تهران و مدیر کل امور نوسازی مدارس استان تهران و بیش از صد تن از خیّرین مدرسهساز استان حضور یافتند.
خبرنگار سروش در حاشیه این مراسم با تعدادی از خیّرین حاضر در مراسم گفتوگو کرده که در ادامه بخشی از آن را ملاحظه خواهید نمود:
در ابتدا با آقای عشقی نماینده بنیاد خیریه “جواد موفقیان” همصحبت میشویم که از حدود ۲۲ سال پیش در سال ۱۳۷۶ فعالیت مدرسهسازی خود را در تهران شروع کرده و به گفته وی نتیجه اقدامات این بنیاد احداث ۲۶ واحد آموزشی شامل دبستان و دبیرستان و مدارس فنی حرفهای در سطح استان تهران بوده است.
عشقی اینگونه ادامه میدهد که در مجموع، فعالیتهای بنیاد خیریه “جواد موفقیان” شامل ۷۰ هزار متر مربع واحد آموزشی است که بعد از روند ساخت این مدارس نیز در پروسه تجهیز آنها، تسهیلات لازم را در اختیارشان قرار میدهیم.
در حال حاضر نیز قریب به ۱۴۰۰۰ دانش آموز در حال تحصیل در مدارس ما هستند که غالب این مدارس در مناطق پرتراکم و محروم جنوب شهر احداث شدهاند.
نماینده بنیاد خیریه “جواد موفقیان”، انگیزه این بنیاد از فعالیت در زمینه مدرسهسازی را این میداند که زیر بنای هر مملکتی به دانش افراد است و ما باید ابتدا زیربنای فرهنگیمان را تقویت کنیم و با وجود اینکه دولت در زمینه مدرسهسازی فعال است اما در این راستا خیّرین نیز برای دستیابی به این هدف باید به کمک دولت آمده و در این زمینه نقش فعالی ایفا کنند.
*** مشکل عمده روستاییان ما از ناآگاهی و کم سوادی است
در ادامه مراسم با خیّر مدرسهسازی آشنا میشویم که از سال ۱۳۷۶ به امر مدرسهسازی مشغول بوده و اولین مدرسه خود را در روستای تکاب شهرستان آذربایجان غربی ساخته است. وی پس از آن در دیگر استانهای کشور نظیر استان کهگلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، کردستان و همدان و گیلان در حال ساخت مدارس بوده و هم اکنون نیز بر پروژه ساخت مدرسهای در یکی از روستاهای استان کرمان نظارت میکند.
“مهشید خاکبازنژاد” از دوران کودکیاش میگوید که چگونه تحت سرپرستی عمهاش بزرگ شده و تربیت یافته است. فردی که سهم بسزایی در مسیری که “خاکبازنژاد” در تمام این سالها طی کرده، داشته است.
مشاهده فعالیتهای بنیاد خیریه عمهاش و تلاش مستمری که وی در این راه داشته، همگی موجب شده که “خاکبازنژاد” بعد از فوت وی به این فکر بیافتد که نگذارد فعالیتهای عمهاش بیثمر بماند و راه وی را ادامه میدهد.
خاکبازنژاد میگوید: من در ابتدای شروع فعالیتهایم در سال ۱۳۷۶ به نواحی اطراف تهران سر میزدم و مشاهده میکردم که عمده معضل نواحی حاشیه نشین اطراف تهران از مهاجرت روستاییان به شهر حاصل میشود و همواره تهران را در ذهن خود به عروسی تشبیه میکردم که دور تا دور آن را غدد چرکی فراگرفته است. از این روی بود که به این نتیجه رسیدم، اگر بتوانیم منابع رفاهی مورد نیاز روستاهایمان را تامین کنیم دیگر مهاجرت روستاییان به شهر ضرورتی پیدا نمیکند.
وی از انگیزه و اشتیاق شخصیاش برای ساخت مدرسه میگوید و توضیح میدهد که چطور در مراجعه به روستاهای مختلف کشور عمده مشکل مردم را در عدم آگاهی و سطح سواد کم آنها یافته و بعد از آن تلاشش را بر افزایش سطح سواد افراد گذاشته است.
خاکبازنژاد زیباترین خاطره خود از تمامی سالهای فعالیتش در زمینه مدرسهسازی را لحظه افتتاح مدرسه میداند، زمانی که دانش آموزان با ذوق و اشتیاق زیاد کنجکاو هستند تا مدرسه را از نزدیک ببینند و شیرینترین بخش را هنگامی میداند که در آخر لبخند رضایت از ماحصل کار بر چهره خیر نقش میبندد.
*** آموزش و پرورش رویکرد فراجناحی باید داشته باشد
این را بهروز روزبهانی میگوید فردی که به همراه دوست و شریک کاریاش “دلیری” قریب به بیست سال است که مشغول به فعالیت در امر مدرسهسازی هستند و این کار را با ساخت مدرسهای در منطقه ۱۳ شروع کردهاند و پس از آن فعالیت خود در این زمینه را در تمامی نواحی تهران ادامه دادهاند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا مانند سایر خیّرین تنها در مناطق محروم استان مشغول به فعالیت نیست، میگوید: عمده مدارسی که ما در استان تهران ساختیم در مناطق محروم نبوده، چرا که ما معتقدیم کلمه محروم تنها در بعضی از مناطق مصداق پیدا میکند، اما آموزش و پرورش باید در این زمینه رویکرد فراجناحی داشته باشد.
وی ادامه میدهد: در هر جایی که احتیاج به آموزش هست، آموزش و پرورش و خیّرین باید ورود پیدا کنند و حتی ممکن است در مناطق مرفه هم این نیاز دیده شود، کما اینکه سابق نیز این اتفاق افتاده و بنده به همراه آقای “دلیری” حتی مدارسی را در شمال شهر تهران تاسیس کردهایم.
روزبهانی بهترین خاطره خود از قریب به ۲۰ سال فعالیتش در امر مدرسهسازی را دعوت کردن از فردی دانسته تا به همراه وی در یکی از مراسم افطاری مجمع خیّرین مدرسهساز شرکت نماید و بعد از آن خود این فرد به این وادی وارد شده و امروزه نزدیک به ۱۰۴ مدرسه در سراسر کشور ساخته است.
***هر آن کس نکویی کند بر سزا
روزبهانی در میان صحبتهایش از فردی یاد میکند که بعد از اینکه تنها پسرش بر اثر حادثهای از دنیا میرود، با پول دیه فرزندش اقدام به ساخت مدرسه مینماید. به همین علت با کمی پرس و جو وی را در میان جمعیت مییابیم و به پای حرفهای وی مینشینیم. “ابراهیم مسعودیان” فردی است که پس از اینکه پسرش را در سال ۱۳۸۷ در تصادفی از دست میدهد تنها شرط برای گذشتن از خون پسرش را منوط به دریافت دیه از متهم برای ساخت مدرسه میکند.
وی علت تصمیم خود را این میداند که قبل از فوت فرزندش نیز همواره با همسرش مشتاق بودند تا قدمی در راه نیکی رساندن به دیگران بردارند و بعد از فوت پسرش، با راهنمایی یکی از دوستانش با مجمع آشنا میشود.
این آشنایی موجب میشود تا “مسعودیان ” را در تصمیمی که گرفته است مصممتر کند و موجبات ساخت مدرسه را فراهم میکند و امروزه شاهد این هستیم که هنرستان فنی و حرفهای در منطقه ۱۳ با نام فرزندش شروع به کار کرده است.
*** تاسیس ۳۵ فضای آموزشی در کرمانشاه
محمدرضا حافظی، رئیس مجمع خیّرین مدرسهساز استان تهران در حاشیه نشست مطبوعاتی این مراسم از ایجاد ۳۵ فضای آموزشی در استان کرمانشاه، پس از زلزله غرب کشور خبر داد.
وی افزود: با مصاحبت و مشورت و تماسی که با سایر دوستان خیّر مدرسهساز در ایران و خارج از کشور داشتهام قرار به ساخت این تعداد از فضای آموزشی در کرمانشاه شده که در این راه سفیر ایران در آلمان قول همکاری در ساخت ۳ مدرسه و آقای “علاق بند”، جوانترین خیر مدرسه ساز کشور نیز قول مساعدت در ساخت ۳ مدرسه دیگر از مجموع، ۳۵ فضای آموزشی را دادهاند.
به گزارش خبرنگار سروش، رئیس مجمع خیّرین مدرسهساز استان تهران در پایان اظهار کرد: ۶۵۰ هزار خیّر در داخل کشور و ۱۰۰۰ خیّر در خارج از ایران در امر مدرسه سازی فعال هستند و امیدواریم که تعداد خیّران به ۱۳ میلیون نفر برسد.
انتهای پیام///
کد خبرنگار: ۲۵۹۸۰
کد اپراتور: ۳۱۴۶۹
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.