بزرگ ترین تامین مالی در بورس انرژی ایران به ارزش چهار هزار میلیارد ریال برای تامین مالی صنعت برق شنبه آینده برگزار می شود.
به گزارش سروش، از کارکردها و وظایف اصلی بازار سرمایه، فراهم کردن شرایط برای تامینمالی پروژهها و بنگاههای اقتصادی است که آمار از رشد قابل توجه آن در دولت تدبیر و امید حکایت دارد.
در واقع، ضعف نظام بانکی در سالهای اخیر سبب شده است به بازار سرمایه به عنوان محلی برای تامین مالی بنگاهها و طرحهای اقتصادی بیش از گذشته توجه شود.
بررسیها نشان می دهد تامین مالی طرحها از طریق بازار سرمایه از رقم ۱۴۳ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۱، به یک هزار و ۲۲۰ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۵ رسید که بیانگر رشد ۷۵۰ درصدی است.
در این میان، بورس انرژی محلی برای تامین مالی بخش انرژی کشور به شمار می رود که تاکنون از ابزارهای مالی مختلفی در آن استفاده شده است.
بر این اساس، سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرده تازه ترین تامینمالی صنعت برق کشور قرار است در آغاز هفته آتی انجام شود؛ این تامین مالی قرار است از طریق انتشار «اوراق سلف موازی استاندارد» برای گروه مپنا با هدف تامین سرمایه در گردش و تامین مالی پروژههای سیکل ترکیبی این شرکت انجام شود.
این تامین مالی به عنوان بزرگ ترین تامینمالی تاریخ بورس انرژی و سال ۱۳۹۶ بورس اوراق بهادار به شمار می رود.
به گفته «علی اسلامی بیدگلی» رییس هیات مدیره شرکت مشاور سرمایهگذاری آرمان آتی، این تامینمالی چهار هزار میلیارد ریالی با قیمت پایه هر واحد حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال با سر رسید یک ساله انجام می شود.
بروز مشکلات در بانکها و کاهش توان آنها درتامینمالی طرحها و صنایع، در سالهای اخیر بیش از گذشته توجهها را به بورس معطوف کرده است.
در دولت یازدهم تلاش شد، ابزارهای جدید مالی در بورس و بازار سرمایه به کار گرفته شود تا این بازار بتواند نقش واقعی خود را در اقتصاد کشور ایفا کند.
به گزارش سروش، تامین مالی بنگاههای بزرگ به کمک بازار سرمایه به جای بانکها موضوعی است که رییس جمهوری در جلسه رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم از آن به عنوان یکی از برنامهها و اهداف دولت جدید نام برد.
انتهای پیام///
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.