رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران امروز در نشست خبری اتحادیه صنف چاپخانهداران از برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه چاپ و بستهبندی تهران خبر داد.
به گزارش سروش، برگزارکنندگان بیست و چهارمین نمایشگاه چاپ و بستهبندی معتقدند برپایی این نمایشگاه با مشارکت و حضور ۲۰۰ شرکت خارجی می تواند فرصت مناسبی برای آگاهی از پیشرفتهای روزافزون این صنعت، کاهش فاصله تکنولوژیکی با کشورهای پیشرو در این زمینه، جلب و جذب سرمایه گذاریهای خارجی و کاهش فاصله ای است که در سالهای گذشته و متاثر از تحریمها ایجاد شد.
بابک عابدین رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران امروز (شنبه) در نشست خبری اتحادیه صنف چاپخانه داران به مناسبت در پیش بودن بیست و چهارمین نمایشگاه چاپ و بسته بندی تهران، در پاسخ به رسانهها گفت: صنعت چاپ گستردگی بالایی دارد.
وی همچنین افزود: تامین همه مواد اولیه و ماشین آلات این صنعت از جمله کاغذ، مقوا، چسب، حلالها، مواد سلولزی، ماشین آلات، فناوری دیجیتال، ماشین آلات بسته بندی، ماشین آلات طراحی، گرافیک و … از داخل امکانپذیر نیست.
به گفته این مسئول، کشورها در این صنعت مطابق آنچه که مزیت نسبی دارند فعالیت می کنند، به عنوان مثال آلمانها از مزیت تولید ماشین آلات صنعتی برخوردارند و اکثر کشورها نیز این نیاز خود را از آلمان تامین می کنند.
وی تصریح کرد: تحریمها و فشارهای اقتصادی در سالهای گذشته به دلایلی همچون افزایش نرخ ارز، نبود تسهیلات ارزی برای صنعت چاپ ، ایجاد محدودیت و مشکل در تامین مواد اولیه و واسطه ای، تامین فناوریهای مورد نیاز و همچنین عدم اجازه ورود برخی قطعات و مواد مصرفی ماشین آلات، فعالیت این صنعت را با مشکلات اساسی مواجه کرد.
عابدین به یک سری مواد شیمیایی مورد نیاز این صنعت اشاره کرد که فقط در آمریکا تولید می شود و شرکتهای ایرانی در زمان تحریمها مجبور بودند آنها را با چند دست واسطه و با صرف هزینههای بالاتر تامین کنند که همین مساله منجر به نزول مزیت رقابتی ایران در بین کشورهای منطقه شده بود.
وی با اشاره به رفع تدریجی تحریمها در ۲ سال گذشته، خاطرنشان کرد: اکنون مشکلات در بسیاری زمینهها کاهش یافته، اما در خصوص مسائل بانکی و تحریم واردات برخی فناوریها هنوز در محدودیت هستیم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران به «خودتحریمی» به عنوان مشکل اساسی دیگر فراروی صنعت چاپ در کشور اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه، ایران در تولید کاغذ از مزیت برخوردار نیست، اما دولت با حمایت از تولید داخل کاغذ و بالا بردن تعرفه واردات مواد واسطه ای آن، بر بسیاری کارخانجات و همچنین قیمتها تاثیر می گذارد که به مثابه خودتحریمی است.
وی ادامه داد: این در حالی است که روشها و شیوههای حمایت از این صنعت در جهان کاملا روشن و مشخص است و کشورها به شیوههایی همچون معافیت از مالیات و مالیات بر ارزش افزوده، بخشش درصدی از هزینههای تامین اجتماعی، کاهش تعرفههای گمرکی مواد اولیه، کاهش قیمت انرژی مصرفی، تامین تسهیلات داخلی ارزان قیمت و … از صنعت چاپ و بسته بندی حمایت می کنند؛ اما کمترین حمایتی را در ایران از این صنعت شاهد نیستیم.
عابدین یادآور شد: این نمایشگاه بهترین فرصت برای انتقال فناوریهای نوین و اطلاع از تکنولوژیهای جدید جهانی برای توسعه تولیدات این صنعت است.
وی تصریح کرد:
آمار و ارقام حاکیست بیشترین رشد این صنعت در سالهای گذشته در منطقه آسیا اتفاق افتاده و با توجه به قرار داشتن ایران در بازار بزرگ ۴۰۰ میلیون نفری منطقه، می توان از این قابلیت برای تبدیل ایران بههاب ارائه فناوریها برای کل منطقه بهره برد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران ادامه داد: در سالهای گذشته سرمایه گذاریهای خوبی از سوی بخش خصوصی در این صنعت انجام شده و در بسیاری موارد به شاخصها و استانداردهای جهانی نزدیک شده ایم، اما کماکان نیازمند حمایتهای دولتی و رفع موانع کسب و کار هستیم.
وی ابراز امیدواری کرد با برپایی این نمایشگاه بتوان گامهایی عملی برای ترویج و توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد بسترهای سرمایه گذاری خارجی در راستای اقتصاد مقاومتی در این صنعت برداشت.
برپایه این گزارش، در این نشست «جلیل غفاری رهبر» رئیس اتحادیه صحافان تهران افزود: نمایشگاه امسال در فضایی به وسعت ۴۰ هزار متر مربع در ۱۳ سالن و با مشارکت ۲۰۰ شرکت خارجی از ۱۸ کشور و همچنین ۴۵۰ شرکت داخلی برگزار می شود.
وی بیان داشت: آلمان، ایتالیا، فرانسه، اتریش، سوئیس، سوئد، ترکیه، تایوان، چین، جمهوری کره، هند، اسلوونی، عراق، افغانستان، عمان، ارمنستان و آذربایجان کشورهای شرکت کننده در این دوره از نمایشگاه هستند.
به گزارش سروش، بیست و چهارمین نمایشگاه صنعت چاپ و بسته بندی تهران از تاریخ ۲۲ آذر ماه جاری و به مدت چهار روز (تا ۲۵ آذر) در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار می شود و همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۷ پذیرای علاقه مندان خواهد بود.
انتهای پیام///
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.