مدیر امور کتابخانههای سازمان فرهنگی شهرداری تهران اظهار کرد: ما برای برجهای مسکونی نیز طرح کتابخانه مشارکتی راه انداختهایم و به طور حتم مناطق کمبرخوردار نیز در برنامهریزی فعالیتهای سازمان لحاظ شدهاند.
به گزارش خبرنگار سروش، از فرهنگسرای اندیشه، هشتمین مراسم جشن”کتابیار” ویژه بزرگداشت و تجلیل از کتابداران کتابخانه های معاونت فرهنگی هنری شهرداری تهران، صبح امروز ۱۴ آذر ماه با حضور “محمود صلاحی”، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و “کرد”، مدیر امور کتابخانههای این سازمان و “ناصریپور”، معاون فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.
خبرنگار سروش در حاشیه این مراسم تقدیر، گفتوگویی با “ایمان کرد”، مدیر امور کتابخانههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران انجام داده است که در ادامه آن را ملاحظه مینمایید:
س: هدف از برگزاری مراسمهایی نظیر جشن “کتابیار” در حوزه کتاب و کتابخوانی چیست و اینکه تا چه حد برگزاری این مراسمها در آشتی دادن مردم با کتاب میتواند موثر باشد؟
در واقع جشن “کتابیار” از سری برنامههای “کتاب، سایهبان شهر” است که به مناسبت هفته کتاب برگزار میشود منتهی امسال به این علت که هفته کتاب با دهه آخر ماه صفر مصادف شد، این جشن را به تعویق انداختیم تا همزمان با نزدیکی هفته وحدت در این هفته برگزار شود.
اهمیت برگزاری سالانه جشن “کتابیار” از طرف سازمان فرهنگی-هنری شهرداری این است که ما در این مراسم از زحمات یک ساله افرادی که به هر نوع در زمینه کتاب و کتابخوانی فعالیت میکنند، تقدیر به عمل بیاوریم. حال چه این افراد کتابداران عزیز باشند یا دوستان هنرمند عرصه سینما و تلویزیون.
در این مراسم از کتابیاران برتر و همینطور کتابداران بازنشسته تقدیر به عمل میآید و همچنین از دوستان هنرمند “آقایان صحت” و “امیرحسین صدیق” به علت تلاشهای چندسالهشان در ساخت و تولید برنامه “کتابباز” نیز تقدیر و تشکر خواهد شد.
س: برنامه سازمان فرهنگی-هنری شهرداری برای فعالیت در مناطق روستایی و کمبرخوردار اطراف تهران چه میباشد؟
نحوه عملکرد سازمان به گونهای هست که ما حتی برای برجهای مسکونی بلند مرتبه نیز طرح کتابخانه مشارکتی راه انداختهایم. پس به طور حتم مناطق کمبرخوردار نیز در برنامهریزی فعالیتهای سازمان لحاظ شدهاند و حتی اگر توان ساخت کتابخانه را در این مناطق نداشته باشیم، سعی کردهایم در زمینه اهدای کتاب فعال باشیم و به فضاهای آموزشی این مناطق کتاب اهدا کنیم.
س: مهمترین مشکل سازمان در بحث کتابخوانی در این مناطق چیست؟
عمده مشکل ما، بحث کمبود کتاب است، یعنی اینکه تعداد کتابخانهها در این مناطق کافی میباشد اما اکثر این کتابخانهها سالهاست که به روز نشدهاند و کتاب برای آنها تهیه نشده است. ما با رایزنیهایی که با دکتر “حقشناس”، رییس کمیسیون فرهنگی-اجتماعی شورای شهر تهران و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتهایم، از دوستان قول مساعدت گرفتیم و قرار است در هفته آتی طرح تجهیز این مدارس آغاز شود.
س: در خصوص ترویج کتابخوانی بین نسل جدید و به ویژه حوزه کودک چه تدابیری اندیشیده شده است؟
در حوزه کودک با توجه به شعار شهردار شهر تهران، “شهر دوستدار کودک”، اقدامات و برنامهریزیهای زیادی در نظر گرفته شده است که از جمله آنها میتوان به المانسازی برای کودکان یا دعوت از هنرمندان و سیاستمداران کشور جهت خواندن کتاب برای کودکان زیر ۷ سال، اشاره کرد. که به یاری خدا با برگزاری این رویداد شاهد اتفاق جدیدی در حوزه فرهنگی کشورمان خواهیم بود زیرا که اغلب این هنرمندان ما هستند که در برنامههایی از این دست پیش قدم هستند و مشارکت سیاستمداران در اینگونه فعالیتها اتفاق نویی خواهد بود.
س: با توجه به اینکه روز جهانی “معلولین” به تازگی گذشته، آیا شرایطی جهت استفاده افراد با محدودیتهای جسمی از کتابخانهها در نظر گرفته شده است؟
در خصوص استفاده افراد کمتوان و نابینایان از کتابخانهها و دور نماندن آنها از حوزه کتاب و کتابخوانی، سازمان، کتابخانه “طلوع” را راهاندازی کرده است که منحصر به افراد روشندل و نابینایان میباشد و امروزه ۳ کتابخانه با این شرایط در استان تهران داریم و نکته جالب این هست که رییس کتابخانههای طلوع نیز خود روشندل بوده و تا به امروز قریب به ۶۰۰۰ جلد کتاب صوتی تولید کردهایم و در اختیار نابینایان عزیز قرار دادهایم.
انتهای پیام///
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.