رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در مراسم جشن ” کتابیار “، ادعای کتاب نخواندن مردم ایران را نادرست دانست و بر ضرورت فرهنگسازی بیشتر در حوزه کتابخوانی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار سروش، از فرهنگسرای اندیشه، هشتمین مراسم جشن” کتابیار “ویژه بزرگداشت و تجلیل از کتابداران کتابخانههای معاونت فرهنگی هنری شهرداری تهران، صبح امروز ۱۴ آذر ماه با حضور “محمود صلاحی”، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و “کرد”، مدیر امور کتابخانههای این سازمان و “ناصریپور”، معاون فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.
*** تیشه به ریشه خود میزنیم
“محمود صلاحی”، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در مراسم جشن” کتابیار ” با نادرست خواندن اینکه در دنیا تبلیغ میشود، مردم ایران کتاب نمیخوانند، بیان کرد: ما به اشتباه وقتی در صدا و سیما میگوییم که سرانه مطالعه کم است حواسمان نیست داریم تیشه به ریشه خودمان میزنیم.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ادامه توضیح داد: عمر بعضی از کتابهای قدیمی ما ۵ برابر زمان تاسیس قویترین کشورهای دنیا است.
*** نویسندگی ابتدا از تمدن ایران آغاز شد
صلاحی یادآور شد: نویسندگی ابتدا از تمدن ایران آغاز شد، ما کتابنویس بودیم، کتابخوان بودیم، کتاب چاپ میکردیم. امروزه هرکس در صدا و سیما میآید و میگوید سرانه مطالعه ۳۰ ثانیه است این ادعاها از کجا میآید؟ کدام نهاد مشخصی وقت گذاشته است و در اینباره تحقیق کرده است. ما فقط ۴ میلیون دانشجو داریم که به طور میانگین روزی ۶ ساعت مطالعه میکنند. ۱۱ میلیون دانشآموز داریم که میانگین روزی ۳ ساعت درس میخوانند.
صلاحی افزود: مطالعه یعنی دانستن آن چه که نمیدانستی. در کشور ژاپن اگر کسی تابلویی را در کنار خیابان مطالعه کند، جزو سرانه مطالعه حساب میشود. مقالاتی که افراد در گوشیهای همراه خود میخوانند نیز مطالعه به حساب میآید.
*** کشوری پیشرفت نمیکند مگر با مطالعه
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در مراسم جشن” کتابیار ” بیان کرد: قبل از انقلاب تعداد ۳۰۰۰ جلد کتاب در سال چاپ میشد، این رقم بعد از انقلاب به ۷۰ هزار جلد کتاب افزایش یافته است. در دنیا هر سال ۸ میلیون عنوان کتاب چاپ میشود و این ضرورت رشد ما را در این صنعت نشان میدهد.
ما در بازرسیهایمان از کتابخانههای استان شاهد این بودیم که دانشآموزان و افراد درخواست میکردند تا کتابخانهها شبها نیز باز باشند تا بتوانند به مطالعه درسی یا غیر درسی بپردازند.
صلاحی افزود: تجربه ثابت کرده است که کشوری پیشرفت نمیکند مگر با مطالعه. برای نمونه کشور ژاپن که ۶ هزار جزیره دارد و از منابع پتروشیمی و نفت بی بهره است اما با فکر و دانشاندوزی طراز تجاریشان سالی ۱۰۰۰ میلیارد دلار میباشد.
*** سررسید چاپ نکنیم
صلاحی در مراسم جشن” کتابیار ” اظهار کرد: یکی از اسرافهای آشکار در کشور ما چاپ سررسید است، یک وقتی من به معاونم گفتم سررسیدهایی که امسال برای دفتر میآورند را بشمارید، به عدد ۲۵۰ رسیدیم. یعنی این افراد با خود فکر نمیکنند ۲۵۰ عدد سررسید به چه کار آدم میآید؟!
وی افرود: ایده طرح “جمعآوری سررسیدهای سفید” که سال پیش توسط سازمان به اجرا درآمد نیز از همین اتفاق الهام گرفته شد.
۱۰ هزار سررسید جمع شد که بسیاری از آنها حتی روکششان نیز باز نشده بود. همه آنها را به سیستان و بلوچستان ارسال کردیم تا دانشآموزان در مناطق محروم از آنها استفاده کنند.
صلاحی ادامه داد: بیاید همه افراد دستاندر کار در حوزه فرهنگ امسال از دو ماه مانده به سال نو دست به دست یکدیگر دهیم و کمپین “نه به سررسید” راه بیندازیم. هزینه تولید هر سررسید به طور متوسط ۲۵ هزار تومان میباشد، چه ایرادی دارد که در اوضاع گرانی کاغذ، کتاب را جایگزین سررسید کنیم.
*** تشکر ویژه از کتابداران در جشن” کتابیار “
صلاحی در جشن” کتابیار ” بیان کرد: منسجمترین و منعطفتترین اعضای سازمان کتابداران ما میباشند. افرادی که میانگین بیشترین تحصیلات مرتبط با کتاب را دارند در سازمان مشغول به کار هستند.
منعطفترین افرادی که مطابق با درخواست مخاطب نوع خدمات خود را تغییر میدهد کتابداران سازمان هستند، همانطور که شاهد هستیم چطور کتابداران ما در ایام کنکور، با وجود آنکه شیفت کاریشان در ساعت ۴ به پایان میرسد، اما باز تا پاسی از شب در محل کار خود به خدمتگزاری به دانشآموزان کنکوری ما میپردازند.
ما هرکاری کردیم تا کتابخانههای دولتی در ایام کنکور بیشتر باز بمانند، نپذیرفتند.
وی افرود: در جلسهای که به اتفاق دکتر حقشناس برگزار شد، مشکل عمده کتابیاران عزیز را در این دیدیم که در هر سازمانی امکان رشد و پیشرفت وجود دارد اما ما به علت اینکه با کمبود کتابدار در کشور مواجه هستیم مجبوریم تا این افراد را سالها در یک پست نگه داریم آن هم بدون هیچ افزایش حقوقی.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در پایان سخنرانی خود در هشتمین جشن” کتابیار ” بیان کرد: مقرر شد تا آییننامهای در شورای شهر تهران تصویب شود که هر ۴سال یکبار کتابداران ما ارتقای رتبه پیدا کنند و حقوقشان افزایش یابد.
*** تجلیل از بهترین کتابداران بازنشسته و هنرمندان فعال در حوزه کتاب
به گزارش خبرنگار سروش، این برنامه با تجلیل و تقدیر از بهترین کتابداران بازنشسته؛ “معصومه نوری” ، “فریبا مقیمیان صنوبری” و ” مهناز عادلی سرچشمه” و هنرمندان فعال در حوزه کتاب “امیرحسین صدیق” و “سروش صحت” پایان یافت.
انتهای پیام///
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.