نخستین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و اسپانیا، در محل وزارت اقتصاد، صنعت و رقابت پذیری اسپانیا برگزار شد.
به گزارش سروش، هیاتهای عالی رتبه اقتصادی دو کشور در این کمیسیون ، زمینههای توسعه مناسبات اقتصادی در حوزههای مختلف زیربنایی همچون نفت، گاز، پتروشیمی، انرژیهای تجدید پذیر، مدیریت منابع آب، علوم و فناوری و بانکی را بررسی و کمیتههای فنی جهت پیگیری توافقات ایجاد کردند.
ابراز خرسندی از توسعه مناسبات اقتصادی بین ایران و اسپانیا در این کمیسیون
«مجتبی خسروتاج» قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت در جریان نشست کمیسیون مشترک اقتصادی؛ضمن ابراز خرسندی از توسعه مناسبات اقتصادی بین ایران و اسپانیا به دنبال توافق جامع هسته ای و برطرف شدن تحریمهای بین المللی علیه کشورمان و افزایش مناسبات تجاری از ۵۰۰ میلیون یورو در سال ۱۳۹۴ به بیش از یک میلیارد و دویست میلیون یورو در سال ۱۳۹۶ خاطر نشان کرد:
با توجه به ظرفیتهای اقتصادی دو کشور ، این ارقام همچنان رضایت بخش نبوده و دو کشور باید به تلاشهای خود برای تسهیل مناسبات اقتصادی و هموار کردن راه برای فعالان اقتصادی یکدیگر ادامه دهند.
وی حضور هیات بزرگ اقتصادی ایران در اسپانیا متشکل از بیش از ۶۰ نفر نمایندگان بخشهای دولتی و خصوصی را بیانگر اراده جدی جمهوری اسلامی برای توسعه مناسبات اقتصادی با اسپانیا دانست و از طرف اسپانیایی خواست به حمایتهای خود برای برطرف کردن موانع پیش رو از جمله مشکلات بانکی ادامه دهد.
خسرو تاج با اشاره به تمایل جدی از سوی شرکتهای بزرگ اسپانیایی برای سرمایه گذاری در پروژههای بزرگ زیر بنایی در ایران و انتقال فناوری به کشورمان تصریح کرد که تحقق این امر، مستلزم مشارکت جدی تر بانکهای بزرگ اسپانیایی است.
خانم «مارسیا پونسلا» معاون تجارت وزارت اقتصاد اسپانیا بعنوان رییس کمیسیون مشترک اقتصادی با ایران نیز در این نشست بر اراده کشورش برای توسعه مناسبات اقتصادی تاکید و سفر سه وزیر اسپانیایی به ایران در راس یک هیات بزرگ تجاری بلافاصله پس از توافق هسته ای را نشانه روشنی از وجود این اراده دانست.
وی ادامه داد: دولت اسپانیا در راستای حمایت از شرکتهای اسپانیایی برای حضور در بازار ایران و سرمایه گذاری در بخشهای مختلف زیربنایی این کشور اعلام کرده است که صادرات و سرمایه گذاری در ایران را بدون در نظر گرفتن هیچ محدودیتی تحت پوشش ضمانت بیمه ای قرار می دهد.
بنابراین سرمایه گذاران اسپانیایی از این بابت نگرانی ندارند.
پونسلا در ادامه از اختصاص خط اعتباری برای همکاری شرکتهای اسپانیایی با ایران خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با این مشوق ها شاهد توسعه بیش از پیش مناسبات اقتصادی بین دو کشور در آینده نزدیک باشیم.
در پایان نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و اسپانیا، نقشه راه همکاریهای اقتصادی برای پنج سال آینده و همچنین بیانیه مشترک کمیسیون مشترک اقتصادی به امضای خسروتاج و پونسلا رسید.
به گزارش سروش، براساس نقشه راه همکاریهای اقتصادی، ۶ کمیته فنی در حوزههای مختلف زیربنایی تاسیس و طی پنج سال آینده مناسبات اقتصادی از طریق این کمیتههای فنی مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام///
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.