عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، افزایش سقف و پرداخت تسهیلات به قطعهسازان و استفاده از توانمندیهای داخلی را بعنوان دو راهکار مهم برای رفع مشکلات صنعت قطعهسازی مطرح کرد.
*** مشکلات صنعت قطعهسازی
به گزارش خبرگزاری سروش، سال ۱۳۹۷ التهابات در صنعت قطعهسازی و خودروسازی اوج گرفت و کار تا جایی پیش رفت که فعالان این صنعت درخواست کردند تا در سریعترین زمان ممکن نقدینگی به این صنعت تزریق شود
حاصل تلاشهایی که به این منظور صورت گرفت، تصویب ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای قطعهسازان در ستاد اقتصاد مقاومتی و متعاقبا هیأت دولت بود.
اما چرا علیرغم تصویب پرداخت ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات به قطعهسازان در ستاد اقتصاد مقاومتی و هیأت دولت، این تسهیلات پرداخت نشد و این صنعت همچنان با مشکل نقدینگی روبروست.
*** گفتگو با عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس
در همین راستا، خبرنگار مجلس خبرگزاری سروش برای پیگیری مشکلات قطعهسازان، گفتگویی اختصاصی را با یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس داشته که در ادامه خلاصه این گفتگو را ملاحظه میکنید.
ولی ملکی در این گفتوگو با اشاره به اینکه اکثر صنایع در حال حاضر با کمبود نقدینگی روبرو هستند، در خصوص علت این کمبود، اظهار کرد:
مشکل کمبود منابع ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه، ارز و هرآنچه که برای تولید به آن نیاز دارند، است که در برخی موارد قیمتها ۲ تا ۳ برابر شده است، برای مثال افزایش قیمت چند برابری را در فولاد، مواد پتروشیمی، مواد آلمینیومی و… شاهد بودیم.
*** راه حل رفع مشکل قطعهسازان
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه به بیان نیازهای ضروری خودروسازان و قطعهسازی پرداخت و گفت:
اکنون همه ما موظفیم که مشکل کمبود نقدینگی را برای صنایع حل کنیم، که بهترین راه برای رفع این مشکل افزایش سقف تسهیلات اعطایی به خودروسازان میباشد.
وی در ادامه با اشاره به تسهیلات داده شده از سوی بانکها به خودروسازان گفت:
بانک مرکزی در این زمینه مساعدت نمیکند و نتیجه این میشود که رشد اقتصادی نداریم و تولیدکنندگان نمیتوانند به تعهدات خود عمل کنند.
در چنین شرایطی تولید کاهش و تقاضا افزایش مییابد و نقدینگی سرگردان در دست مردم به سوی خرید محصولاتی مثل خودرو که در این شرایط یک سرمایه محسوب میشود، میرود، البته تولید این خودروها نیز با وجود کمبود نقدینگی با مشکل مواجه میشود.
*** استفاده از توانمندیهای داخلی برای رفع مشکلات خودروسازان
ملکی در ادامه پیرامون راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات اصلی خودروسازان، گفت:
در سال ۱۳۹۶ اینگونه مشکلات وجود نداشت، فرد با ثبت نام، خودروی خود را در زمان مشخص تحویل میگرفت.
زمانی که من در شورای رقابت حضور داشتم افزایش ۲ تا ۵ درصدی قیمت مصوب میشد و فردی نیز اعتراضی نداشت، اما در شرایط حال حاضر کشور ما با جنگ اقتصادی و تحریمهای شدید روبرو است که در چنین شرایطی همه صنایع از جمله قطعهسازان و خودروسازان نیز تحت تأثیر قرار گرفته و با مشکلات مختلف روبرو شدند.
وی در ادامه با یادآوری مشکلات صنعت قطعهسازی و خودروسازی افزود:
استفاده از توانمندیهای داخلی تنها راهکار حال حاضر خودروسازان برای رهایی از مشکلات است و برگزاری نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید، فرصتی مناسب برای استفاده از توانمندیهای داخلی است.
اگر خودروسازان به تعهدات خود عمل کنند، میتوانیم با تأمین نقدینگی، بالا بردن سقف اعتبارات و قیمتها، منابع لازم را در اختیار قطعهسازان قرار دهیم تا آنها نیز بتوانند قطعات را به موقع تحویل دهند.
*** اهداف برگزاری نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل
ولی ملکی در خصوص دلایل برگزاری نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید در تهران نیز گفت:
برگزاری چنین نمایشگاههایی با این هدف انجام میشود که افرادی با توانایی ساخت قطعات خاص و اهل فکر را شناسایی کنیم تا قطعاتی که در ایران توان تولیدشان وجود دارد را تولید کنیم و همچنین اطلاعات لازم میان شرکتهای دانشبنیان مبادله شود.
*** پیوند صنعت و دانشگاه
به گزارش خبرگزاری سروش، این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان در خصوص برگزاری نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید در سایر استانها نیز، اظهار داشت:
تعدد نمایشگاهها مهم نیست بلکه پیوندی که این قبیل نمایشگاهها میان صنعت و دانشگاه ایجاد میکنند، مهم است و باید این نمایشگاهها بهگونهای برگزار شود که بتواند این رابطه را برقرار و تقویت کند.
انتهای پیام///