معاون گمرک در واکنش به ادعای بانک مرکزی پیرامون کالاهایی که برای آنها کد رهگیری صادر ولی به گمرک اظهار یا ترخیص نشدهاند، ضمن درخواست مجدد از بانک مرکزی برای ارائه مدارک و اثبات ادعای خود از مراجع نظارتی نیز درخواست کرد به قید فوریت به این موضوع ورود کنند.
*** واکنش معاون گمرک به ادعاهای بانک مرکزی
به گزارش خبرگزاری سروش، به نقل از خبرگزاری صنایع، مهرداد جمال ارونقی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار این خبرگزاری پیرامون اطلاعیهها و ادعاهای اخیر بانک مرکزی درباره کالاهایی که برای آنها کد رهگیری صادر ولی به گمرک اظهار یا ترخیص نشدهاند، اظهار داشت:
اخیرا اطلاعیههای متعددی از سوی بانک مرکزی صادر شده است که در آخرین اطلاعیه اعلام شده بود که برای ۳۵۰ میلیون دلار کالا کد رهگیری صادر شده ولی صاحبان کالا نسبت به ترخیص این کالاها از گمرک اقدام نکردند و همچنین در مورد دیگری آمده بود، در حال حاضر ۱ میلیارد دلار کالا دارای کد رهگیری هستند که نسبت به اظهار این کالاها به گمرک اقدام نشده است.
*** بارها از بانک مرکزی درخواست کردیم ادعای خود را ثابت کند
وی در ادامه با اشاره به اینکه لازم است شخص یا مرجعی که نسبت به موضوعی ادعایی دارد، ادعای خود را ثابت کند، گفت:
بارها درخواست کردم اسامی افرادی که برای ثبت سفارشهای آنها کد رهگیری صادر شده و کالاهای خود را به گمرک اظهار نکردند و یا اینکه در حین تشریفات گمرکی کد رهگیری صادر شده و کالا از گمرکات ترخیص نشده است را در اختیار سازمان گمرک و هم زمان سازمانها و مراجع نظارتی قرار دهند و بررسی شود که چرا این کالاها به گمرک اظهار نشده است.
طبیعی است که هر کسی که مدعی چنین موردی است حتما باید بتواند ادعای خود را ثابت کند و این کدهای رهگیری را برای تنویر افکار عمومی منتشر کند و همه را در جریان بگذارد که این کدها صادر شده و صاحبان کالا نسبت به ارسال کالاهای خود یا انجام تشریفات گمرکی اقدام نکردند.
*** مراجع نظارتی به قید فوریت ورود کنند
معاون فنی گمرک در ادامه خطاب به مسئولان بانک مرکزی، گفت:
قطعا بانک مرکزی اطمینان داشته باشد که اگر چنین اتفاقی افتاده باشد، گمرک با افرادی که علیرغم در اختیار داشتن کد رهگیری، کالای خود را اظهار یا ترخیص نکردند، برخورد لازم را خواهد کرد و هیچگونه تسهیلاتی به این افراد نخواهد داد و از مراجع نظارتی هم انتظار میرود که به قید فوریت ورود کنند و در خصوص این مورد بررسی و بحثهای لازم صورت پذیرد و حتما برای تنویر افکار عمومی منتشر شود.
*** کالای دارای کد رهگیری قطعا در گمرک نمیماند
ارونقی در ادامه تصریح کرد:
اما چیزی که در حال حاضر گمرک با آن مواجه است، خیل عظیمی از افراد، استانداریهای مختلف، نمایندگان مجلس، دادستانهای استانهای مختلف است که به گمرک مراجعه و یا مکاتبه و اعلام میکنند که این کالاهای تولیدی در حال حاضر در گمرکات و بنادر کشور دپو شده و کالاهای اساسی در حال فساد است.
پس اگر برای کالایی کد رهگیری صادر شده، صاحب کالا قطعا کالای خود را به گمرک اظهار و تشریفات را انجام خواهد داد و به قید فوریت از گمرک ترخیص خواهد کرد.
مگر اینکه کد رهگیری ظرف دو سه روز اخیر صادر شده باشد که صاحب کالا باید این فرصت را داشته باشد که کالای خود را به گمرک اظهار و سپس نسبت به انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا اقدام کند.
*** همکاری گمرک با واحدهای تولیدی
به گزارش خبرگزاری سروش، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در پایان، اضافه کرد:
البته لازم به ذکر است، اگر کد رهگیری برای کالایی صادر نشده باشد، گمرک به دلیل مساعدت با واحدهای تولیدی و کالاهای اساسی، اجازه اظهار این کالاها را به گمرک میدهد، تشریفات گمرکی طی میشود، مجوزهای قانونی لازم در خصوص آن مورد صادر میشود و در این شرایط، صاحب کالا میتواند مراجعه کند و کد رهگیری خود را از بانک دریافت کند و به گمرک ارائه دهد.
در نتیجه، اینکه کد رهگیری برای کالای شخصی صادر شود، آن هم به میزان ۱ میلیارد دلار و آن شخص کالای خود را به گمرک اظهار نکند، جای بحث و بررسی دارد که حتما باید به این موضوع رسیدگی شود.
انتهای پیام///