وزیر امور اقتصادی و دارایی، مخالفت خود را با افزایش درآمدهای مالیاتی بودجه ۱۴۰۰ اعلام کرد.
*** مخالفت وزیر اقتصاد با افزایش درآمدهای مالیاتی
به گزارش خبرگزاری سروش، فرهاد دژپسند در یکصدمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، اظهار کرد:
شاید واقعا باور این موضوع قدری دشوار باشد ولی، در شرایط کرونایی، رشد اقتصادی کشور بر اساس آمار و ارقام بانک مرکزی، چه نفتی و چه غیر نفتی مثبت بوده است.
این خبر بسیار خوبی است که نشانگر تلاش و جدیت در بخش واقعی اقتصاد کشور است و ارتباط مستقیم نیز با اشتغالزایی دارد که در ابتدای سال ۹۹ به دلیل شیوع کرونا، موجب آسیب هایی شده بود.
خوشبختانه بخشی از اشتغالی که در سه ماه ابتدای سال از دست رفته بود، در ادامه جبران شد و نرخ بیکاری کاهش یافت.
به نظر میرسد اگر بتوانیم جهتگیریهایی داشته باشیم که بخش خصوصی و دولتی، حرکتهای متعامل و همافزایی بیشتری داشته باشند، میتوانیم حداکثر استفاده را از فرصتهای پیش رو داشته باشیم و به سمتی برویم که بتوانیم به هدفگذاریهای سال جهش تولید برسیم.
وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به خبر اعلام شده از سوی رییس اتاق، اظهار داشت:
راهاندازی معاونت بینالملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، خبر خوشی برای فعالان اقتصادی است.
*** سالمترین شیوه جبران عدم تحقق درآمدهای پیشبینی شده دولت
دژپسند در بخش دیگری از سخنان خود به برخی ابهامات در خصوص بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۰ کل کشور با اشاره به موضوعاتی نظیر اجرای برخی طرحهای رفاه اجتماعی از جمله همسانسازی حقوق بازنشستگان و افزایش ترمیمی حقوق کارکنان دولت و بر ضرورت صرفه جویی در هزینهها تاکید کرد و گفت:
۱۵۰ هزار میلیارد تومان از ارقام لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده به بازپرداخت اصل و فرع انواع اوراق فروخته شده توسط دولت در سال ۹۹ اختصاص دارد که در صورت وجود پیش شرطهای لازم در اقتصاد کشور، سالمترین شیوه جبران عدم تحقق درآمدهای پیشبینی شده دولت محسوب میشود.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه به عنوان وزیر اقتصاد مخالف برخی نظرات اعلام شده در خصوص افزایش درآمدهای مالیاتی در بودجه سال ۱۴۰۰ است، تصریح کرد:
در شرایط عدم تعریف پایههای جدید و یا کاهش معافیت های مالیاتی، چنین افزایشی، به معنای افزایش فشار به بخش خصوصی واقعی آن هم در شرایط کرونایی است.
وی با اشاره به عملکرد فوقالعاده سازمان امور مالیاتی در سال ۹۸ در تحقق بیش از ۱۰۲ درصدی درآمدهای مالیاتی و تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی هشت دوازدهم این درآمدها در سال جاری، آن هم بدون فشار به اقشار آسیب پذیر و مؤدیان خوش حساب، گفت:
برای تحقق همین درآمد ها نیز، ما از طریق سیاست ها و تدابیر اتخاذ شده برای وصول معوقات مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی اقدام کردیم.
اگر نتوانیم پایه های جدید مالیاتی را بنحوی که در سال ۱۴۰۰ برای خزانه، قابل دسترسی باشد، تعریف کنیم و یا بخشی از معافیت های مالیاتی را خاتمه ببخشیم، حتما مخالف افزایش درآمد های مالیاتی نسبت به رقم پیشنهاد شده در بودجه هستیم.
*** حدود ۴۰ درصد GDP کشور، از مالیات معاف است
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد GDP کشور، از مالیات معاف است، اظهار کرد:
در رابطه با لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۰ کل کشور بر اهمیت این موضوع که هیچ تعهد هزینه ای جدیدی برای بودجه ایجاد نشود، سقف هزینهها افزایش نیابد، و درآمدهای مالیاتی به گونهای باشد که در سال ۱۴۰۰ در دسترس باشد، تاکید کرد.
*** برخورد با ۱۶۰ ناشر متخلف بورسی
وی با اشاره به اینکه سازمان بورس با ۱۶۰ ناشر که در بازارگردانی تخلف کردند برخورد کرد، گفت:
در مدیریت بازار بورس اقداماتی مانند بازارگردانی باید انجام می شد که در این بین عده ای از ناشران بورس تخلف کردند که تخلفات به حدی زیاد بود که حتی به ۱۶۰ ناشر متخلف رسید اما به سرعت بعضی از ناشران اصلاح رفتار کردند و آنهایی هم که محکومیت پیدا کرده بودند در دوره تجدید نظر، اصلاح رفتار کردند و در واقع رفع حکم صورت گرفت.
سه نوع محکومیت برای ناشران متخلف در نظر گرفته شد، به این ترتیب که بعضی از ناشران جریمه شدند، برای بعضی حکم تخلف در پرونده درج شد و بعضی هم سلب صلاحیت مدیریتی برای دوره شش ماهه شدند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه سازمان بورس با استفاده از این ابزارها در حال ثبات بخشی به بازار سرمایه است، گفت:
آثار این ثبات بخشی در حال نمایان شدن است البته باید عوامل نوسان را بررسی و با آن مواجهه کنیم.
در بازار سرمایه، سرمایه گذار حساس است بنابراین افرادی که بی محابا به اظهارنظرهای فاقد مبانی حقوقی اقدام می کنند قطعاً باید روزی پاسخگو باشند و آنهایی که فعالان بازار سرمایه را می ترسانند و در این بازار رعب و وحشت ایجاد می کنند باید پاسخ دهند.
دژپسند در ادامه، افزود:
در تأمین مالی اقتصاد کشور، بازار سرمایه به عنوان یکی از ارکانی است که قابل چشم پوشی نیست زیرا اقتصاد ما به گونهای پیش می رود که نمیتوانیم بازار سرمایه را از ارکان تأمین مالی نادیده بگیریم بنابراین آنهایی که با اظهارنظرهای بی مورد در این بازار اخلال ایجاد میکنند یا این بازار را به چیزهای خلاف شأن تشبیه میکنند باید پاسخگو باشند زیرا بازار سرمایه متناسب و تابع قانون عمل می کند.
*** فروش حوالههای ارزی
وی درباره فروش حوالههای ارزی، گفت:
بانک مرکزی در این باره برخوردهای لازم را انجام داد و برنامه ای هم برای برخوردهای جدی تر دارد.
دژپسند درباره ماندگاری بیش از حد کالاها در گمرک گفت:
هم اکنون دوره ترخیص کالا در گمرک با بکارگیری سامانههای الکترونیکی، حذف نظارتهای پیشینی و اکتفا کردن به نظارت های پسینی به شدت کاهش یافته است اما برخی از وارد کنندگان بدون ثبت سفارش یا بدون تأیید منشأ ارز اقدام به واردات کردند که از عهده گمرک خارج است ضمن این که عدهای از واردکنندگان هم برای ترخیص کالا برنامه ای نداشتند.
به طور نمونه، سال ۹۸ گمرک محموله بزرگی از گوشت را کشف کرد که واردکننده آن به نوعی خود را قایم کرده بود و به ترخیص کالا اقدام نمیکرد.
*** راهکار حل مشکلات تسهیلات گیرندگان ارزی
وی درباره راهکارها برای حل مشکلات تسهیلات گیرندگان ارزی، گفت:
قرار شد برای اخذ مجوز قانونی در این باره اقداماتی صورت گیرد و در بودجه ۱۴۰۰ نیز حکمی پیشنهاد داده شود تا بخشی از مشکلات این فعالان اقتصادی حل شود.
به گزارش خبرگزاری سروش، وزیر اقتصاد در پایان با بیان اینکه به علت ساختار تأمین منابع کشور، در دورههای مختلف، جهش نرخ ارز مشکلات جدی برای تسهیلات گیرندگان به وجود آورده است، اظهار کرد:
سعی میکنیم با اقدامات در دست اجرا این مشکلات را رفع کنیم و در آینده نیز در این باره مشکلات کمتری برای فعالان بخش خصوصی ایجاد شود.
انتهای پیام///