رئیس سابق دیوان محاسبات با بیان اینکه فاصله معنادار و قابل توجهی میان نرخ رشد اقتصادی و تورم حال حاضر و برنامههای کلان کشور وجود دارد، نرخ تورم در کشور را ۴ برابر نرخ پیشبینی شده و نرخ رشد اقتصادی موجود را نیز ۱۸۰ درجه متفاوت از نرخ مصوب در برنامه ششم، اعلام کرد.
*** پنجمین کنفرانس بینالمللی مدیریت صنعتی
به گزارش خبرگزاری سروش، عادل آذر در پنجمین کنفرانس بینالمللی مدیریت صنعتی، ضمن تشکر و قدردانی از حضور مسئولین در این جلسه، اظهار کرد:
پنجمین کنفرانس بینالمللی مدیریت صنعتی به دلیل حضور مجازی بعضی افراد در نوع خود جدید می باشد.
عزیزان برگزارکننده این جلسه نیز تلاش و زحمات بسیاری کشیدند و کم و کسری های جلسه را به حداقل رساندند تا حضار بتوانند نهایت بهره را از این مجموعه تجربی و دانشمحور ببرند که جای تشکر و قدردانی فراوان دارد.
وی با اشاره به تاخیر ۶ ماهه در برگزاری پنجمین کنفرانس بینالمللی مدیریت صنعتی، بیان کرد:
چهار دوره قبلی به صورت حضوری صورت گرفت که از استقبال خوبی برخوردار شد و آثار بسیار مناسبی را به همراه داشت، اما پنجمین دوره کنفرانس بینالمللی مدیریت صنعتی با تاخیر ۶ ماهه برگزار شد و دلیل آن نیز شیوع بیماری کرونا و تعلل برای یافتن زمانی مناسب برای برگزاری این جلسه به صورت حضوری بود.
*** نقش صنعت در رشد اقتصادی
آذر در خصوص شیوه برگزاری، فضا و محورهای اصلی پنجمین دوره کنفرانس بینالمللی مدیریت صنعتی، گفت:
عنوان و محورهای اصلی کنفرانس با تدبیر، تفکر و تعریف مشخصی انتخاب شده است و برای شفاف تر شدن این موارد، اهمیت و ضرورت برگزاری این کنفرانس، باید به اعداد و ارقامی در حوزه صنعت اشاره کنیم، همچنین منظور از حوزه صنعت، به طور فراگیر صنعت و معدن است، البته حوزه خدمات نیز تا حد زیاد آماری مشابه دارد.
ارائه این اعداد و ارقام در راستای روشن کردن ضرورت این جلسه و شفاف شدن محورهای اصلی کنفرانس و برنامه های مهندسی شده طی این دو روز می باشد.
رییس کنفرانس با تلخ دانستن این آمار و ارقام، گفت:
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران رشد جی دی پی کشور در سال ۹۷، منفی ۴٫۱ بوده و این این در حالی است که این رقم برای سال ۹۸ منفی ۶٫۸ میباشد، همچنین رشد جی دی پی ۹ ماه نخست سال ۹۹ نیز منفی ۱٫۹ است.
وی درباره رشد اقتصادی در حوزه صنعت طی سه سال اخیر، بیان کرد:
رشد اقتصادی در حوزه صنعت و معدن در سال ۹۷، منفی ۹٫۱ و در سال ۹۸ منفی ۱۴٫۴ و در ۹ ماهه سال جاری این عدد کمی به صفر نزدیک شده و رقم منفی ۰٫۷ را نشان میدهد.
*** سهم بخشهای مختلف از رشد اقتصادی
آذر در خصوص سهم خدمات و صنعت از این رشد اقتصادی، تصریح کرد:
سهم صنعت و معدن از رشد اقتصادی ۴۱ درصد و بخش خدمات ۵۰ درصد بوده است و این یعنی سهم این دو بخش از این رشد منفی، مجموعا ۹۱ درصد میباشد.
همچنین سهم حوزه کشاورزی نیز حدود ۹ درصد بوده، که در واقع این رقم در ایران زیاد است.
به طور مثال در آمریکا، صنایع کشاورزی چیزی حدود یک درصد است و بیشتر تمرکز بر روی خدمات است.
رئیس کنفرانس بینالمللی مدیریت صنعتی در خصوص سهم اشتغال، گفت:
ادعای مرکز آمار گویای آن است که نرخ بیکاری ۱۱٫۶ درصد میباشد، اما اگر بیکار های اقماری را نیز به آن اضافه کنیم این رقم به چیزی حدود ۱۷ درصد میرسد.
بنابراین اگر نرخ ۱۱ درصد را در نظر بگیریم، سهم گروه صنعت و معدن از اشتغال حدود ۳۲ درصد و گروه خدمات حدود ۵۰ درصد است، یعنی سهم گروه صنعت و معدن و گروه خدمات از اشتغال حدود ۸۲ درصد میباشد.
همچنین این رقم برای گروه کشاورزی ۱۸ درصد است، البته باید گفت در کشورهای پیشرفته سهم کشاورزی از اشتغال زیر یک درصد میباشد.
وی در ادامه تاکید کرد:
ما در این کنفرانس اختصاصاً به بخش صنعت و معدن و بخش خدمات میپردازیم.
*** برنامه توسعه کشور
آذر در ادامه پیرامون برنامه توسعه کشور، بیان کرد:
نرخ سالانه رشد اقتصادی در برنامه ششم حدود ۸ درصد پیشبینی شده بود، اما معدل نرخ رشد اقتصادی در سال ۹۸ رقم منفی ۶٫۹ درصد را نشان میدهد.
همچنین در خصوص نرخ تورم نیز، قرار بر این بود تا نرخ سالانه تورم تک رقمی شده و به رقم ۸٫۸ برسد، اما در عمل این رقم در سال ۹۸ به ۳۵ درصد رسید و بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار، این رقم در ۹ ماهه سال ۹۹ به ۳۰ درصد رسیده است.
وی با اشاره به آمار بیکاری در کشور، گفت:
آمار بیکاری نیز بر اساس پیشبینی برنامه توسعه، باید ۱۰٫۲ درصد باشد، اما در عمل حدود ۱۲ درصد است و این در حالی میباشد که اگر بیکاران اقماری را نیز محسوب کنیم این رقم به حدود ۲۲ درصد میرسد.
همچنین از جمعیت بیکاران تحصیل کرده در کشور نیز حدود ۳۶ درصد جزو بانوان هستند و مجموعاً این حجم از آمار باعث تلخکامی است.
*** وابستگی ۵۱ درصدی بودجه ۱۴۰۰ به نفت
رئیس کنفرانس بینالمللی مدیریت صنعتی در خصوص وابستگی به نفت، اظهار داشت:
قرار بر این بود وابستگی بودجه به نفت در برنامه ششم و حتی در پایان برنامه پنجم به کل قطع شود.
با این حال ادعای دولت حاکی از آن است که این وابستگی نزدیک به ۲۷ درصد است، اما محاسبات نشان میدهد که وابستگی بودجه عمومی به نفت به طور مستقیم حدود ۵۱ درصد میباشد.
وی با اشاره به نامناسب بودن وضعیت صنعت و اقتصاد، گفت:
حضرت امام خمینی و سپس رهبر معظم انقلاب و به طور کلی جمهوری اسلامی، چه در تئوری و برنامه و چه در سیاستگذاریها و فرمایشات، خواستار حمایت ۱۰۰ درصدی از تولید داخل و متمرکز شدن بر این موضوع بودند، اما با این حال و حتی در شرایطی که همه را ملزوم به تبلیغ و حمایت تولید داخل کردهایم، چرا همچنان اوضاع کنونی این چنین است؟
*** طوفانی در راه است!
آذر درباره پیشرفت و چیرگی فناوری در دنیا، تصریح کرد:
طوفانی از تکنولوژی و فناوری در راه است و شیوع بیماری کرونا نیز این موضوع را پررنگ کرد، اما سوال این است که آیا ما برای این طوفان آماده شدهایم؟
جالب این است که ما قبل از شروع بیماری کرونا این موارد را پیشبینی کرده بودیم.
وی در ادامه افزود:
دنیا درحال تلاطم است و صنعت، خدمات و کشور باید برای چنین طوفانهایی آمده باشد.
باید منفیها را جبران کرده و ضمن دوام آوردن در این طوفان، باید به نقش آفرینی بپردازیم، لذا به موضوعاتی از قبیل، چگونگی عمل در شرایط ناپایدار، زنجیره تامین و عدم اطمینان و همچنین زنجیره تامین، پایداری و تابآوری پرداختهایم و همه اینها را با رویکرد پدیدههای نوظهور مورد بررسی قرار دادهایم.
همچنین به موضوعات نقدینگی و تامین منابع مالی، تصمیمگیریها و پیشگیریها در مسائل کسب و کار نیز پرداختهایم.
*** هدف از برگزاری پنجمین کنفرانس بینالمللی مدیریت صنعتی
به گزارش خبرگزاری سروش، رئیس انجمن علمی مدیریت صنعتی ایران در پایان ضمن تسلیت ایام فاطمیه و با اشاره به هدف از کلیت برگزاری این نشست، اظهار داشت:
به طور کلی پنجمین کنفرانس بینالمللی مدیریت صنعتی در جهت پاسخ دادن به این سوال است که چگونه میتوانیم صنعت را به تراز جمهوری اسلامی ایران بیاوریم و در دنیا نقشآفرینی کنیم.
انتهای پیام///