عضو شورای عالی حفاظت محیط زیست ایران با بیان اینکه مسئله آب مهمترین چالش مدیریتی ایران در مدیریت نسل چهارم میباشد، بر تعادلبخشی آبهای زیرزمینی تاکید و از مسئولان خواست این موضوع را بیش از پیش جدی بگیرند.
*** آب ؛ مهمترین چالش مدیریتی در ایران
به گزارش خبرگزاری سروش، به نقل از خبرگزاری صنایع، رضا مکنون در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار این خبرگزاری، پیرامون مهمترین چالشهای مدیریتی در ایران که باید در نسل چهارم مدیریت مد نظر قرار گیرد و در جهت رفع آنها اقدام شود، اظهار کرد:
در این خصوص به صورت موضوعی، موارد جدی و مهمی وجود دارد که در ایران باید جزو اولویتها تلقی شود.
در رأس این موارد، مسئله آب میباشد و اگر به منابع آبی کشور توجه لازم نشود و این منابع به انتها نزدیک شود، دیگر ایرانی نخواهد بود تا بتوانیم پیرامون مسائل مدیریتی به گفتگو و برنامهریزی بپردازیم.
وی در ادامه افزود:
مسئله آب در ایران نیاز به مدیریت دارد و با اینکه در این خصوص، ساختارها، وزارتخانهها و سازمانهایی در کشور فعال هستند، اما به طور کامل موفق نشدیم تا الگوهای مربوطه را همچون کاهش مصرف، بازیافت آب و بازچرخانی فاضلاب، اجرایی کنیم.
*** تعادل بخشی آبهای زیرزمینی
مکنون در ادامه ضمن اشاره به تعادل بخشی آبهای زیرزمینی، گفت:
چند سالی است که این موضوع را اعلام و بر تعادل بخشی آبهای زیرزمینی تاکید کردهایم.
در خصوص تعادلبخشی آبهای زیرزمینی، ۱۱ میلیارد مترمکعب برداشت زیادی کردهایم اما این موضوع نه تنها اصلاح نشده بلکه کمی نیز بیشتر شده است.
در این راستا و پیرامون اداره مناسب، یکپارچهنگری، اجرا و سپس نظارت و اصلاح در مباحث مدیریتی کشور، دچار نقص و ضعف هستیم.
*** ضرورت اصلاح کامل ساختارها
وی با اشاره به لزوم اصلاحات ساختاری، تصریح کرد:
عدم هماهنگی بین ساختارها نیز از مواردی است که میتوان به آن اشاره کرد، چرا که پس از انقلاب اصلاحات ساختارها به مقدار کمی انجام شد.
یعنی اگر در بعضی موارد که میبینم نیاز به واگذاری به مردم یا ورود بخش خصوصی وجود دارد، باید مدیریت مناسب صورت بگیرد.
همچنین قسمت مهمی از این فرایند مربوط به هدایت مناسب دولت میباشد.
*** نقش دولت و مردم در مدیریت چالش آب در کشور
مکنون در ادامه با اشاره به نقش دولت، گفت:
دولت باید برنامه کلی، نگاه و دیپلماسی خود نسبت به دنیا، کشورهای همسایه و مسئله آب را مطرح کند و در بحث اجرا نیز هرچه به سطوح پایینتر برویم، اجرا باید بیشتر در دست مردم و با مشارکت دولت صورت بگیرد و در سطوح بالاتر، نظام باید هدایت این مسائل را بر عهده داشته باشد.
این نظم جدید را تحت عنوان حکمرانی مینامیم که باید در مباحث مدیریتی اعمال شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ادامه افزود:
به طور کلی باید دید با ساز و کار کشور و خلق و خوی ایرانیها، کدام یک از الگوهای مدنظر جوابگویی بیشتری داشته و میتواند ما را به پیشرفت برساند.
*** استفاده از انجمنهای علمی برای توسعه و پیشرفت کشور
به گزارش خبرگزاری سروش، عضو شورای عالی حفاظت محیط زیست ایران در پایان ضمن تشکر از برگزارکنندگان پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت صنعتی ایران، اظهار داشت:
جای تشکر دارد که سازمان و انجمن مدیریت صنعتی در ایران در سطح بینالمللی و به روز فعالیت و بستر مورد نیاز را فراهم میکنند.
نباید از سطح علم دنیا فاصله بگیریم و به چنین سازمانها و انجمنهایی نیازمند هستیم تا بتوانیم پل ارتباطی بین دیدگاههای دانش روز، تجربیات داخل ایران و نحوه ارتقای این تجربیات را ایجاد و از آن بهرهمند شویم، البته این موارد مورد توجه دولت بوده و ما باید با دانش خود تسهیل کننده این موارد باشیم.
انتهای پیام///