وزیر راه و شهرسازی از هزینه حدود ۶۰۰ میلیارد تومانی در پایانههای مرزی در طول ۴ سال گذشته خبر داد.
*** تقویت پایانههای مرزی؛ اولویت وزارت راه
به گزارش خبرگزاری سروش، محمد اسلامی با بیان اینکه در بحث مربوط به حمل و نقل با یک عارضه دو بخشی مواجه بودیم، اظهار کرد:
یک بخش این بود که هر چقدر راهها به مرز نزدیک میشد به دلایلی که نیازی به ذکر ندارد ما متوقف شده بودیم، بنابراین تمرکز ویژهای را گذاشتیم تا راههای منتهی به مرز و پایانهها را تقویت و استاندارد کنیم و ظرفیت آنها را گسترش دهیم.
این کار شروع شده و با قوت ادامه پیدا خواهد کرد، همچنین در بخشهایی کار را به ثمر رساندیم و در بخشهای نیز هنوز در حال انجام کار هستیم.
*** هزینه در پایانههای مرزی
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نابسامانی پایانههای مرزی، افزود:
وزارت راه و شهرسازی طی ۴ سال گذشته حدود ۶۰۰ میلیارد تومان در پایانههای مرزی هزینه کرده است.
تقریبا میتوان گفت نیمی از پایانههای مرزی با طراحی جدید احداث شدهاند و حداقل ۱۰ پایانه در ۴ سال گذشته به بهرهبرداری رسیده است و چند مورد هم نیز به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
نابسامانی موجود در این پایانهها جای دفاع نگذاشته و غیرقابل قبول بود و به همین خاطر این موضوع پیگیری شد و با مصوبه رئیس جمهور در ستاد اقتصادی هماهنگی دولت در ماه گذشته، جلسات شورای پایانههای مرزی تشکیل شد که نمایندگان اتاق بازرگانی نیز در این جلسات حضور دارند.
وی درباره رفع مشکلات موجود در این زمینه تاکید کرد و گفت:
تلاش داریم تا با سازماندهی یک سامانه مدیریت یکپارچه در پایانههای مرزی که اولین آن در مرز بازرگان به کار گرفته خواهد شد، مشکلات موجود در این پایانهها برطرف شود.
به نحوی که تشریفات عبور از مرز و اقداماتی که دستگاهها نیازمند انجام آن هستند در پسکرانه انجام و پایانهها محل تجمع، توقف و رسوب کالا نباشد.
*** تلاش وزارت راه برای کاهش آسیبهای موجود به ترانزیت کالا
وزیر راه و شهرسازی همچنین به ترانزیت کالا اشاره و اضافه کرد:
آمریکاییها با تمام قوا برای تحریم ما به شکل مویرگی روی همه شریانها خیمه زدهاند و تلاش کردهاند که این حوزه را مسدود کنند.
در مقابل ما به رغم همه محدودیتهایی که داشتیم تلاش گستردهای داشتیم تا بتوانیم روی راههای جایگزین کار کنیم و با تعاملات دو و چند جانبه مسیرهایی را باز کرده و اجازه ندهیم که ترانزیت کشور از بین برود و آسیب ببیند، بنابراین سعی کردیم با وسایل مکمل و شیوههای متنوع، ترانزیت را از آسیبی که بیشتر و بیشتر این حوزه را متاثر میکرد مصون نگاه داریم که نتایج خوبی نیز در این حوزه گرفتهایم.
*** ۲ اصل مهم برای شکوفایی اقتصادی کشور
اسلامی ضمن برشمردن ۲ اصل مهم برای شکوفایی اقتصادی کشور، تصریح کرد:
موضوع که اکنون برای ما حائز اهمیت است تا شکوفایی اقتصادی را در کشور دنبال کنیم، این است که ما مومن و پایبند به دو اصل هستیم.
نخست اصل حاکمیت برند است تا برندهای معتبر ایرانی قدرتمند بتوانند فعالیت کنند و پشتیبانی شوند تا هر کسی نتواند وارد این عرصه شود و آبروی تجارت کشور را ببرد.
موضوع دوم نیز ایجاد قدرت لجستیک است و ما به دنبال تحقق این امر هستیم و به این منظور در حال توسعه زیرساختها و گسترش ظرفیتها هستیم.
*** پشتیبان بخش تجارت بینالمللی و خارجی
به گزارش خبرگزاری سروش، وزیر راه و شهرسازی در پایان پیرامون اینکه تسهیلگر، تسریعکننده و پشتیبان بخش تجارت بینالمللی و خارجی کشور باشیم، اظهار کرد:
نکته حائز اهمیت در این زمینه این است که بتوانیم تسهیلگر، تسریعکننده و پشتیبان بخش تجارت بینالمللی و خارجی کشور باشیم.
به نحوی که صادرات و واردات کشور بتواند بدون وقفه در اقصی نقاط عالم وظایف خود را انجام و اهداف برنامهای خود را محقق کند.
انتهای پیام///