معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، مهمترین برنامههای این وزارتخانه برای رفع موانع تولید را تشریح کرد.
*** وزارت صنعت یک حلقه از تولید است
به گزارش خبرگزاری سروش، سعید زرندی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۰، اظهار داشت:
استفاده از ظرفیت خالی واحدهای تولیدی، ممنوعیت وارادت برخی از کالاها، نهضت ساخت داخل و تسریع در تامین ارز واحدهای تولیدی، چهار عامل اصلی مثبت شدن رشد صنعت در سال گذشته بود که باید تقویت شوند.
وزارت صنعت یک حلقه از تولید است، باید سایر حلقهها هم هماهنگ در حمایت از تولید عمل کنند.
وی با اشاره به محورهای قابل طرح در برنامه سال تولید؛ پشتیبانیها و مانع زداییها، گفت:
در این راستا، بسته پشتیانی و مانعزدایی از تولید که وظایف همه دستگاهها را تبیین کرده، تهیه شده است و در بسته پیشنهادی، بهطور شفاف وظایف وزارت صنعت، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد (مالیات، بانکها و گمرک)، وزارت کار (تامین اجتماعی)، سازمان حفاظت محیط زیست و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مشخص شده است.
چالشهای بخش تولید در بخش فرا کلان، کلان، بخشی، رشته فعالیت و بنگاهی احصا شده و راهکارهای مبتنی به کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تهیه میشود.
*** منابع عظیم مالی در سیستم بیمه
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت با بیان اینکه تسهیل استقرار واحدهای تولیدی از مهمترین اقدامهایی است که در سال ۱۴۰۰ دنبال میشود، افزود:
یک سرمایهگذار برای ایجاد واحد تولیدی برای شروع کار یا توسعه بنگاه، نباید از این سازمان به آن سازمان معطل شده و ماهها درگیر اخذ مجوز بماند، این رویه باید تغییر کند؛ قوانین مزاحم توسعه سرمایهگذاری در سریعترین زمان ممکن باید حذف شود یا به نفع سرمایهگذاری تغییر کند.
نمیشود از سویی از وزارت صمت توقع توسعه سرمایهگذاری داشت، اما از طرف دیگر دست سازمانهای توسعهای مثل ایدرو و ایمیدرو را در سرمایهگذاریهای جدید بست.
منابع عظیم مالی در سیستم بیمه مثل بیمه عمر وجود دارد، اما چقدر از آن وارد سرمایهگذاری در بخش تولید شده است؟ اینها موضوعاتی است که باید در اقتصاد کلان به نفع تولید تغییر کند.
زرندی در ادامه خاطر نشان کرد:
بهمنظور رفع موانع موجود در مقابل فعالیتهای تولیدی و بهبود محیط کسبوکار، در سه محور تفویض اختیار به سازمانهای استانی»، «شناسایی و رفع گلوگاههای اجرایی و اصلاح قوانین و مقررات زائد و مزاحم، اقدامهای اجرایی و عملیاتی در دستور کار وزارتخانه قرار دارد.
همه دستگاهها باید اولویتشان تولید باشد، یعنی اگر سازمان مالیاتی، گمرک، تامین اجتماعی و غیره، یک جا بین منافع سازمانی و منافع تولید به تعارض برخوردند، باید منافع تولید را اولویت قرار دهند که در این صورت شعار سال محقق میشود.
تا زمانی که بازارهای غیرتولیدی سود ده و جذاب باشند، تولید روی خوش نخواهد دید و مسیر رشد در تولید محقق نمیشود.
*** نتایج نظرخواهی از فعالان اقتصادی و صاحبنظران
به گزارش خبرگزاری سروش، معاون طرح و برنامه وزیر صنعت در پایان با اشاره به نظرخواهی از حدود یکهزار نفر از فعالان صنعت، معدن و تجارت و صاحبنظران اقتصادی درباره موضوعات مرتبط با تولید، اظهار داشت:
مهمترین موانع تولید از سوی آنان عدم ثبات اقتصاد کلان (۶۳۰ نفر)، تورم بالا (۴۰۰ نفر)، نبود نقدینگی مناسب (۳۶۰ نفر)، تحریمهای خارجی (۳۳۰ نفر) و جذاب بودن بازارهای غیرمولد (۲۴۹نفر) عنوان شده است.
بانکها (۷۶۰ نفر)، سازمان امور مالیاتی (۷۵۰ نفر) و سازمان تامین اجتماعی (۵۷۰ نفر) به عنوان مهمترین دستگاههایی از سوی این صاحبنظران اقتصادی ذکر شدهاند که بیشترین اثر را بر روی فرآیند تولید دارند و نیازمند اصلاح و بازنگری در روابط با تولید هستند.
به اعتقاد آنان، عوامل داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت که نیازمند اصلاح است به ترتیب شامل صدور مجوزهای صنعتی (۴۲۰ نفر)، موضوعات مرتبط با زیرساختهای شهرکهای صنعتی (۴۱۵ نفر) و موضوعات مرتبط با واردات (۳۵۰ نفر) عنوان شده است.
از نظر این فعالان اقتصادی، مهمترین اولویتهایی که وزارت صنعت باید در سال جدید پیگیری کند، پیگیری برای مقرراتزدایی از بخش تولید (۶۲۰ نفر)، ارائه مشوقهای سرمایهگذاری (۵۲۰ نفر)، جداسازی بخش تولید از بازرگانی (۳۸۰ نفر) و تفویض امور به تشکلها (۳۵۰ نفر) ذکر شده است.
انتهای پیام///