رئیس انجمن مس ایران با انتقاد از وضع و حذف عوارض بر صادرات فولاد کشور که باعث از دست رفتن بسیاری فرصتهای صادراتی شد، خاطرنشان کرد، برای ایران که دارای ذخایر غنی نفت و گاز است، زیبنده نیست، تولیدکنندگانش به دلیل کمبود گاز و برق، مجبور به تعطیلی واحدهای خود باشند.
*** جنگ اوکراین و چالشهای پیش روی صنعت فولاد
به گزارش سروش، به نقل از صنایع، صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع مادر به دلیل کاربردهای قابل توجه در صنایع پایین دست، یک صنعت استراتژیک به شمار میآید.
بنابراین تقریبا همۀ کشورهای توسعهیافته یا درحالتوسعه، نگاه ویژهای به این صنعت دارند.
خوشبختانه در ایران نیز از سالهای گذشته با تصویب کلیاتی از طرح جامع فولاد در افق ۱۴۰۴ به این امر توجه ویژه شده است.
اما با شروع جنگ اوکراین، تولید و صادرات فولاد این کشور که سیزدهمین تولیدکننده این محصول به شمار میرود متوقف شد و نگرانیهایی را در سطح جهانی برای آینده این صنعت و عرضه آن به بازار به وجود آورد.
لذا بسیاری از کارشناسان داخلی این فرصت را فرصت طلایی برای صنعت فولاد ایران دانستند و معتقدند ایران میتواند با استفاده از بحران پیش آمده بازارهای جهانی را تصاحب کند.
در همین جهت خبرنگار صنایع در خصوص صنعت فولاد ایران و تاثیرات جنگ اوکراین بر این صنعت، گفتگویی اختصاصی را با رئیس انجمن مس ایران که عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی نیز میباشد انجام داده که در ادامه خلاصه آن را ملاحظه خواهید نمود.
*** وضعیت صنعت فولاد ایران متاثر از جنگ اوکراین
بهرام شکوری در ابتدای این گفتگو در خصوص تاثیرات جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت فولاد، بیان داشت:
قیمت جهانی فولاد متاثر از بحران پیش آمده دچار تغییراتی شده است.
در کشور ما نیز قیمت محصولات متاثر از افزایش قیمتهای جهانی دچار تغییراتی شده است، اما باتوجه به اینکه در ایران، قیمت محصولات به صورت دستوری ابلاغ میشود، کمترین تاثیرپذیری را از بازار جهانی داشتهایم که این ساختار صحیح نیست.
*** سیاستهای غلط ارزی دولت
رئیس انجمن مس ایران با بیان اینکه اختلاف ۳ تا ۴ هزار تومانی ارز نیمایی در بازار بورس نسبت به بازار آزاد یکی از مشکلات پیش روی صادرات فولاد در کشور است، افزود:
دولت سالها است با ایجاد محدودیتها و ممنوعیتهای صادراتی برای محصولات فولادی، تولیدکنندگان را مجبور به عرضه محصولات خود در بورس کالا کرده است.
گفتنی است تولیدکنندگان در صورتی که در بازارهای داخلی خریدار نداشتند میتوانند محصول خود را صادر کنند.
با توجه به شرایطی پیش آمده پیرامون جنگ روسیه و اوکراین، وضعیت بازارهای جهانی برای ورود محصولات ایرانی بسیار مناسب بود که متاسفانه دولت با وضع عوارض صادراتی باعث از دست رفتن این فرصت شد.
گفتنی است پس از گفتگوهایی که فعالین این حوزه با مسئولین وزارت صمت داشتهاند، بخشی از این عوارض صادراتی کاهش پیدا کرد، اما بخش قابل توجهی از فرصتهای مناسبی که میتوانستیم از آن استفاده کنیم از دسترفته است.
*** الزامات دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد
به گزارش سروش، عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی در پایان و با تاکید بر اینکه کشور ما دارای ذخایر ارزشمندی در حوزه انرژی مانند نفت و گاز است، تصریح کرد:
برای کشوری مثل ایران که دارای ذخایر غنی و ارزشمندی در حوزه انرژی نظیر نفت و گاز است، زیبنده نیست، به دلیل کمبود گاز در زمستان و کمبود برق در تابستان، تولیدکنندگان مجبور به تعطیل کردن واحدهای تولیدی خود باشند.
لذا دولت باید از محل درآمدهای نفتی به توسعه و تکمیل این زیرساختها بپردازد و در حوزههای گوناگون مانند گاز و برق، زمینه توسعه و سودآوری صنایع مختلف به ویژه صنعت فولاد را فراهم کند تا بتوانیم در افق ۱۴۰۴، به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد دست پیدا کنیم ودرآمدهای معدن را جایگزین نفت کنیم.
انتهای پیام///
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.