کد خبر:289013
پ
۶۲۶۶۸۷۱۰
سروش گزارش می‌دهد:

اتحادیه اروپا به‌ دنبال احیای روابط با آمریکا لاتین و کارائیب

بیش از ۵۰ رهبر از اتحادیه اروپا، آمریکای لاتین و منطقه کارائیب امروز (دوشنبه) اولین نشست خود را طی هشت سال گذشته برگزار خواهند کرد؛ اقدامی که نشان می‌دهد اتحادیه اروپا از چین و روسیه روی برگردانده و به سمت متحدان سیاسی و اقتصادی جدیدی حرکت می‌کند.

بیش از ۵۰ رهبر از اتحادیه اروپا، آمریکای لاتین و منطقه کارائیب امروز (دوشنبه) اولین نشست خود را طی هشت سال گذشته برگزار خواهند کرد؛ اقدامی که نشان می‌دهد اتحادیه اروپا از چین و روسیه روی برگردانده و به سمت متحدان سیاسی و اقتصادی جدیدی حرکت می‌کند.

 

 

*** اتحادیه اروپا به‌ دنبال احیای روابط با آمریکا لاتین و کارائیب

 

 

به گزارش سروش، به نقل از خبرگزاری رویترز انتظار می‌رود که در نشست دو روزه “اتحادیه اروپا و جامعه آمریکای لاتین و کشورهای حوزه کارائیب” در بروکسل، یک شراکت اقتصادی شکل بگیرد اما ظاهرا گفت‌وگو پیرامون جنگ روسیه-اوکراین و نقش اروپا در تجارت برده می‌تواند گفت‌وگوها را پیچیده کند.

علی‌رغم نتایج این نشست، مقامات معتقدند که خود برگزاری این نشست قدمی رو به جلو برای روابط قوی‌تر است.

 

 

یکی از مقامات رسمی آرژانتین در امور آمریکای لاتین و کارائیب به تعدادی از خبرنگاران در بروکسل گفت:

مهم‌ترین مسئله این نشست، برگزاری خود نشست است. پس از هشت سال ما می‌توانیم مجددا ارتباط برقرار کنیم.

 

 

اتحادیه اروپا اعلام کرده که خواستار بیانیه‌ای مشترک جهت محکوم کردن روسیه به دلیل جنگ با اوکراین است، گرچه می‌داند رسیدن به چنین بیانیه مشترکی دشوار خواهد بود.

درحالیکه اکثر جامعه آمریکای لاتین و کشورهای حوزه کارائیب (CELAC) از قطعنامه سازمان ملل متحد در ماه فوریه مبنی بر خروج فوری نیروهای روسی از اوکراین حمایت کردند، اما نیکاراگوئه به این قطعنامه رای منفی داد و بولیوی، کوبا و السالوادور جزو رای‌های ممتنع بودند.

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهوری برزیل هم خودش را نسبت به این موضوع خنثی و میانجی صلح احتمالی نشان داده است.

اتحادیه اروپا به دنبال حمله روسیه به اوکراین، روابطش را با مسکو قطع کرده است؛ اما این درحالیست که روسیه پیش از آغاز جنگ اوکراین از بزرگترین تامین‌کننده‌های گاز اتحادیه اروپا به‌شمار می‌رفت.

این اتحادیه همچنین می‌خواهد وابستگی‌اش به چین را کاهش دهد و با “شرکای قابل‌اعتمادی” ائتلاف تشکیل دهد تا فضای بیشتری برای تجارت، خودروهای الکتریکی، نقل‌وانتقال‌های گسترده و موارد دیگر ایجاد شود.

اتحادیه اروپا خود اذعان می‌کند که گاهی اوقات روابطش با شرکای آمریکای لاتین را همزمان با افزایش نقش چین نادیده گرفته است اما چنین نشست‌هایی می‌تواند توازنی را برقرار کند.

طبق گزارش‌ها، ۶۰ رهبر به بروکسل دعوت شده‌اند اما انتظار می‌رود روسای جمهوری السالوادور، مکزیک، پرو و ونزوئلا جزو افرادی باشند که به بروکسل سفر نکنند.

قرار بر این است که پیش از آغاز نشست، اتحادیه اروپا و آرژانتین یک تفاهم‌نامه‌ای را درباره همکاری‌های انرژی به امضا برسانند.

 

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
سروش
ارسال دیدگاه