کد خبر:280052
پ
۱۴۰۰۰۱۳۰۰۹۳۹۵۳۷۱۵۲۲۵۹۶۴۳۴
رئیس هیات مدیره اتحادیه کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان:

احتمال واردات و صادرات نهاده‌ها و خوراک دام و طیور با ارز آزاد

رئیس هیات مدیره اتحادیه کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان عنوان کرد پیشنهاد واردات نهاده های دامی با ارز آزاد و صادرات خوراک دام و طیور آماده با ارز آزاد به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد شده و مورد استقبال قرار گرفته اما هنوز عملیاتی نشده است.

رئیس هیات مدیره اتحادیه کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان عنوان کرد پیشنهاد واردات نهاده های دامی با ارز آزاد و صادرات خوراک دام و طیور آماده با ارز آزاد به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد شده و مورد استقبال قرار گرفته اما هنوز عملیاتی نشده است.

 

 

*** احتمال واردات و صادرات نهاده‌ها و خوراک دام و طیور با ارز آزاد

 

 

به گزارش سروش، حسین کیهانی در نشست خبری رویداد صنعت خوراک دام اظهار کرد: 

بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومان با وجود اینکه ممنوعیت صادرات خوراک دام و طیور برداشته شده است اما در مقام عمل به دلیل بروکراسی موجود حتی یک ریال صادرات خوراک دام وجود نداشته است.

 

 

وی افزود:

کشورهای همسایه ایران ۵ میلیون تن خوراک دام وارد می کنند که ایران نتوانسته است سهمی از این بازار داشته باشد.

 

 

رئیس هیات مدیره اتحادیه کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان  ادامه داد:

به دلیل وجود هزینه های تولید پایین تری نظیر دستمزد کارگری و انرژی، ایران قیمت تمام شده پایین تری برای صادرات دارد و با کاهش سختگیری ها می توان از این فرصت استفاده کرد.

 

 

وی تصریح کرد:

با توجه به اینکه بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مصرف دام و طیور در کشور کاهش یافته است و از طرفی از گذشته در کارخانجات صنایع تولید کننده خوراک دام و طیور ظرفیت مازاد وجود داشته است، می توان از این ظرفیت موجود برای صادرات استفاده کرد.

 

 

کیهانی درباره اینکه با توجه به اختلاف ایجاد شده میان ارز نیمایی با بازار آزاد که برای  تامین ماده اولیه نهاده های دامی استفاده می‌شود، محدودیتی برای صادرات دوباره خوراک دام وجود ندارد که پایه اصلی آن همان نهاده دامی وارداتی با ارز دولتی است، اظهار داشت:

ما آماده هستیم که نهاده های دامی را با ارز آزاد به کشور وارد کنیم و خوراک دام را نیز با ارز آزاد صادر کنیم؛ این طرح مورد استقبال وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته اما عملیاتی نشده است.

 

 

وی افزود:

در صورتی که نتوانیم صادرات داشته باشیم به تدریج کارخانجات با مشکلات ادامه اشتغالزایی و تولید مواجه خواهند شد زیرا مصرف کم شده و نمی توانند با این شرایط به کار خود ادامه دهند.

 

 

رئیس هیات مدیره اتحادیه کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان گفت:

با وجود وعده های داده شده درباره ارائه تسهیلات ارزان قیمت بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اما حتی تسهیلات ۱۸ درصدی نیز به این صنعت برای تامین سرمایه در گردش  پرداخت نشد.

 

 

کیهانی درباره اینکه چرا تولید کنندگان دام و طیور کمتر به استفاده از خوراک آماده دام و طیور به جای نهاده های دامی تمایل دارند اظهار داشت:

۹۰ درصد مرغداران از سپور استارتر ها که مرحله اول خوراک است استفاده می کنند اما بسیاری با وجود آگاهی از مزیت این محصول، از خوراک های مراحل دوم و سوم در پرورش طیور کمتر استفاده می‌کنند.

 

 

وی افزود:

مرغداران با وجود اینکه می دانند که خوراک آماده مزیت هایی برای افزایش بهره وری و درآمد آنها دارند به دلیل محدودیت‌های مالی نمی توانند از خوراک دام استفاده کنند.

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
روستا
ارسال دیدگاه