کد خبر:286036
پ
جدی
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس:

تشکیل وزارت بازرگانی خلاف برنامه ششم است/ اینکه صادرات، واردات و تنظیم گری را در اختیار یک وزارت خانه و تولید را در اختیار وزارت جهاد و صمت قرار دهیم اشتباه است

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه صادرات، واردات و تنظیم گری را در اختیار یک وزارت خانه و تولید را در اختیار وزارت جهاد و صمت قرار دهیم اشتباه است، تشکیل این وزارتخانه را برخلاف قانون برنامه ششم عنوان کرد.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه صادرات، واردات و تنظیم گری را در اختیار یک وزارت خانه و تولید را در اختیار وزارت جهاد و صمت قرار دهیم اشتباه است، تشکیل این وزارتخانه را برخلاف قانون برنامه ششم عنوان کرد.

 

 

***  تشکیل وزارت بازرگانی؛ آری یا خیر؟
 

 

به گزارش سروش به نقل از صنایع، علی جدی در مصاحبه با رادیو با اشاره به تصویب دو فوریت تشکیل وزارت بازرگانی گفت:

در حال حاضر قرار است این طرح به صورت دو فوریت مورد بررسی قرار گیرد و اینکه در کمیسیون و صحن کلیات آن رای بیاورد یا خیر در مرور زمان مشخص می‌شود زیرا این اقدام عملا یک اصلاح ساختاری و خلاف برنامه است و به همین جهت کلیات آن باید دو سوم رای بیاورد.

 

 

وی تشکیل وزارت بازرگانی را خلاف برنامه ششم عنوان و بیان کرد:

در برنامه ششم توسعه به دولت تکلیف شده است که کوچک سازی را در دستور کار قرار دهد و به همین جهت نیازمند دو سوم آرا هستند.

در دو مرحله‌ای که استیضاح وزیر صمت مطرح شد، عملا بحث تشکیل وزارت بازرگانی و تفکیک آن هم مطرح شد.

 

 

وی در بیان نظر خود در خصوص تشکیل وزارت بازرگانی عنوان کرد:

اینکه صادرات، واردات و تنظیم گری را در اختیار یک وزارت خانه و تولید را در اختیار وزارت جهاد و صمت قرار دهیم یک اقدام اشتباه است و با آن موافق نیستم.

چند جلسه در این باره در کمیسیون بررسی صورت گرفت و از مرکز پژوهش‌ها و همچنین دو اندیشکده دعوت کردیم تا نظرات آنها را جویا شویم.

هم بدنه کارشناسی مرکز پژوهش‌ها و هم مجموعه بدنه کارشناسی وزارت صمت و همچنین اندیشکده‌ها مخالف تشکیل وزارت بازرگانی بودند.

 

 

*** هزارتوی تنظیم‌گری بازار در ایران
 

 

به گزارش سروش، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان و با اشاره به فعالیت وزارت بازرگانی در دو دهه گذشته یادآور شد:

همیشه در بحث تنظیم گری بین وزارت خانه‌ها دعوا بود زیرا وزارت جهاد کشاورزی اعتقاد داشت کار تنظیم گری باید توسط وزارت جهاد انجام شود و وزارت بازرگانی آن را گردن وزارت جهاد می‌انداخت و وزارت صمت هم کار مشابهی را انجام می‌داد.

در حقیقت هیچ متولی مشخص نبود و مردم نمی‌دانستند تکلیف کار بر عهده کیست.

همچنین وجود وزارت بازرگانی باعث شده بود تولید چندین قلم کالای اساسی کاهش پیدا کند زیرا واردات زیادی انجام می‌شد. هر کسی متولی تولید کالا است باید کار تنظیم گری را هم انجام دهد و در واقع نیازمند یک سیاست گذار مشترک در این زمینه هستیم.

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
صنایع
ارسال دیدگاه