کد خبر:295003
پ
۴۷۲۷۶۹۴
سروش گزارش می‌دهد:

گجت پوشیدنی فضانوردان را از سردرگمی نجات می‌دهد

آموزش فضانوردان برای سفرهای فضایی با کمک یک گجت پوشیدنی در آزمایشی جدید انجام شد. این گجت میزان سردرگمی فضانوردان در فضا را کاهش می دهد.

آموزش فضانوردان برای سفرهای فضایی با کمک یک گجت پوشیدنی در آزمایشی جدید انجام شد. این گجت میزان سردرگمی فضانوردان در فضا را کاهش می دهد.

 

 

*** گجت پوشیدنی فضانوردان را از سردرگمی نجات می‌دهد

 

 

به گزارش سروش، چند عامل از جمله فقدان گرانش، تغییر اطلاعات ورودی حسی و شرایط خاص سفرهای فضایی ممکن است در فضانوردان سردرگمی به وجود بیاورد. این پدیده چنان سخت است که حتی ممکن است برای این افراد مرگبار باشد.

به طور معمول فضانوردان آموزش های مداومی دریافت می کنند تا در مقابل آنچه گفته شد مقاوم شوند. با این وجود پژوهشی جدید نشان می دهد گجت های پوشیدنی به نام vibrotactor ابداع شده که با ایجاد ارتعاشات سرنخ هایی درباره جهت و مسیر فراهم می کند و تاثیرگذاری آموزش های دریافت فضانوردان را بیشتر می کند. به این ترتیب سفر فضایی ایمن تر و راحت تر خواهد شد.

ویوک آناند ویمال از دانشگاه براندیس در آمریکا مولف پژوهش جدید است او می گوید: سفرهای فضایی طولانی مدت ممکن است فشارهای زیست شناختی و ذهنی زیادی ایجاد کند و فضانوردان را در معرض سردرگمی فضایی قرار دهد. هنگامیکه که فرد دچار سردرگمی می شود، نمی تواند روی حسگرهای داخلی تمرکز کند که تمام عمر به آنها وابسته بوده است.

چنین تاثیری پیامدهای بسیاری دارد. به عنوان مثال از آنجا که در فضا گرانشی وجود ندارد، فضانوردان ممکن است احساس بی وزنی کنند. این احساس به سردرگمی منجر می شود زیرا آنها به حرکت در فضای سه بعدی عادت ندارند و گرانش را نیز حس نمی کنند.

علاوه بر آن زندگی داخل یک فضاپیما یا ایستگاه فضایی بین المللی از لحاظ بصری نیز سردرگم کننده باشد. اشیا و تجهیزات را می توان در جهات مختلف چید و احتمالا جهت بالا یا پایین وجود ندارد. این سردرگمی بصری ممکن است حرکت در محیط و انجام فعالیت های روزانه را برای فضانوردان سخت تر کند.

در همین راستا محققان vibrotatorهایی را روی ۳۰ شرکت کننده در یک آزمایش شبیه سازی سفر فضایی به کار بردند. ۱۰ نفر این گجت ها را دریافت کردند، ۱۰ نفر فقط آموزش دیدند تا از سردرگمی در فضا اجتناب کنند و ۱۰ نفر سوم نیز هم تمرین و هم گجت ها را دریافت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد میزان سردرگمی و سطح اعتماد به گجت ها را مشخص کنند. تعداد برخوردهای آنها و سطح کنترل توازن شان نیز برای تعیین میزان موفقیت گجت ها بررسی شد.

اغلب شرکت کنندگان اعلام کردند به گجت ها اعتماد دارند اما در خصوص ناهماهنگی بین آنها و احساس داخلی شان چندان مطمئن نبودند. با این وجود گروهی که هنگام تمرین از گجت ها استفاده کردند، بهترین نتایج را داشتند.

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
سروش
ارسال دیدگاه